Självständigt arbete i datavetenskap

Kursen “Datavetenskap, självständigt arbete (högskoleexamen)” är avslutningskursen för den tvååriga utbildningen Webbprogrammerare 120hp.

Kursen genomförs på halvfart i perioden mars-juni.

Kursintroduktion för aktuellt kurstillfälle VT2021 hålls tisdag 23 mars 13:15 via kursens Zoom-rum.

De senaste inläggen

Sista workshopen med fokus på kunskapsbidrag och metodval

Snart är det dags för den sista workshopen: Workshop 4 – Utforma metod,  imorgon tisdag för campus-gruppen och på onsdag för distans-gruppen. Vi kommer fortsätta med veckovisa avstämningar (utom v19), men växlar både rubrik och fokus till handledning från och med nästa vecka. Beskrivning för den sista workshopen Workshop 4 – Utforma metod finns nu publicerad på kurssidan. Läs beskrivningen och titta igenom listan på förberedelser du förväntas ha gjort innan workshopen.

Workshop 3 nästa vecka

Nästa vecka är det dags för den tredje workshopen på kursen – fokus denna gång är på hur man går tillväga för att hitta det kunskapsbidrag som är uppsatsen fokus och syfte. Gå in på kurssidan och läs beskrivningen för tillfället. Titta särskilt på vad du förväntas ha förberett inför tillfället. Det är samma som jag gick igenom vid slutet av föregående workshop, men med ett tillägg. Vi kommer att jobba praktiskt med sökningar vid workshopen, så har du inte redan installerat Library Access plug-in:et - som ger tillgång till fulltext-versioner av källor även när man sitter utanför LNU:s nätverk – se till att göra det i god tid innan workshopen.

Workshop 2 – Välja område publicerad

Snart är det dags för den andra workshopen i kursen. Information och resurser kopplade till workshopen finns nu tillgängliga här. Du behöver inte förbereda något särskilt inför tillfället (förutom att du förväntas ha jobbat vidare i den riktning som pekades ut vid första workshopen). Reflektera dock gärna över följande punkter inför workshopen:

  • Vad skulle du behöva veta mer om för att välja område?
  • Fördjupa dina tankar/resonemang om varför du vill jobba med just det som du har valt ut/håller på att utforska.
  • Vem tror du skulle vara intresserad av att läsa en uppsats inom aktuellt område?

 

Kurssida uppdateras inför nytt kurstillfälle

Tisdag den 23 mars är det dags för kursintroduktion för 1DV50E Självständigt arbete, Datavetenskap. Kursen kommer att få en nystart i år och därför döljer vi nu fjolårets resurser inför det nya tillfället medan vi uppdaterar kurssidan.

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU