För företag/organisationer

I slutet av utbildningen (årskurs två) genomförs självständiga arbeten vilket är ett ypperligt tillfälle för ditt företag eller din organisation att knyta långvariga kontakter med våra studenter. De flesta studenter väljer att kombinera en praktisk uppgift med en teoretisk frågeställning under arbetet. Detta betyder att studenterna kan arbeta med en produkt/applikation hos er så länge som det också går att koppla en mer teoretisk frågeställning till det praktiska arbetet. Det är denna frågeställning tillsammans med ett praktiskt arbete som sedan ligger till grund för den uppsats/rapport som studenten kommer att examineras på i slutet av kursen.

Exempel på frågeställningar kopplade till praktiska arbeten kan vara:

  • Hur får man bäst prestanda i ….
  • Vad är skillnaden mellan ….
  • Hur bör man skriva en applikation som….
  • Hur kan man optimera….
  • Vilken av följande tekniker ger bäst resultat för…
  • Vad är best-practice för….

Studenten ansvarar själv för att hitta en lämplig frågeställning kopplad till sitt arbete men det kan vara bra om man redan i inledningsfasen av arbetet har detta i baktanke.

Under examensarbetet är det att föredra om studenten kan erbjudas en arbetsplats hos uppdragsgivaren men det går att komma överens om andra arbetsformer med studenten, något som är vanligt i de fall man arbetar med en distansstudent. Det är vanligt att studenten efter genomfört examensarbete fortsätter arbeta på företaget i form av en anställning.

I de fall licensbelagda programvaror etc. behövs för att genomföra arbetet så får ditt företag eller din organisation se till att rätt licenser finns.

Är ditt företag eller din organisation intresserad av möjligheterna som ett exjobb kan ge så skicka in en beskrivning av arbetet i det formulär som vi satt upp för detta så kommer vi att vidarebefordra dessa till studenterna. Gör helst detta under februari månad alternativt mars (gärna tidigare). Tänk på att de duktigaste och mest drivna studenterna är ute och letar examensarbeten tidigt. Arbeten väljer studenterna helt själva.

Råd till företag (.pdf)

Offentlighet och sekretess

Information om offentlighet/sekretess (.pdf)

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU