Programvaror

I denna kurs kommer du i princip uteslutande att koda och för att kunna skriva kod på ett tillfredsställande sätt så behöver man en bra utvecklingsmiljö. Notepad är bra till mycket, men att använda som editor i kursen är inte något jag kan rekommendera, även om du skulle kunna klara dig med notepad.

Istället rekommenderar jag att du använder en bra editor med stöd för för språket. Om du själv googlar lite på vanliga editorer för Javscript så kommer du att upptäcka att det finns otroligt många men jag kommer att förorda den molnbaserade utvecklingsmiljön Cloud9 i denna kurs. Givetvis fungerar icke-molnbaserade utvecklingsmiljöer som Visual Studio, Sublime etc. också alldeles utmärkt. Om du ser dig själv göra karriär som ASP.NET-programmerarere kan det till och med vara en fördel att fortsätta att arbete med Visual Studio i denna kurs för att lära sig den lite extra bra och ha vanan inne för kommande kurser.

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU