Exjobb

Genomförs: januari-juni
Deadline för intresseanmälan: november

I slutet av utbildningen genomförs självständiga examensarbeten vilket är ett ypperligt tillfälle för ditt företag eller din organisation att knyta långvariga kontakter med våra studenter. De flesta studenter väljer att kombinera en praktisk uppgift med en teoretisk frågeställning under examensarbetet. Detta betyder att examensarbetaren kan arbeta med utveckling hos er så länge som det också går att koppla en mer teoretisk frågeställning till det praktiska arbetet. Det är denna frågeställning tillsammans med ett praktiskt arbete som sedan ligger till grund för den uppsats/rapport som studenten kommer att examineras på i slutet av kursen.

Exempel på frågeställningar kopplade till praktiska arbeten kan vara:

  • Hur får man bäst prestanda i ….
  • Vad är skillnaden mellan ….
  • Hur bör man skriva en mjukvara som….
  • Hur kan man optimera….
  • Vilken av följande tekniker ger bäst resultat för…

Studenten ansvarar själv för att hitta en lämplig frågeställning kopplad till sitt arbete men det kan vara bra om man redan i inledningsfasen av arbetet har detta i baktanke.

Under examensarbetet är det att föredra om studenten kan erbjudas en arbetsplats hos uppdragsgivaren men det går att komma överens om andra arbetsformer med studenten.

I de fall licensbelagda programvaror etc. behövs för att genomföra arbetet så får ditt företag eller din organisation se till att rätt licenser finns.

Är ditt företag eller din organisation intresserad av möjligheterna som ett exjobb kan ge så skicka in en beskrivning av arbetet via mail till programansvarig Använd gärna mallen som finns här. Har ni inga färdiga projektförslag men vill gärna diskutera olika förslag med studenter går det bra att ge kontaktuppgifter till den/de som har hand om exjobbsstudenter på ert företag. Projektförslag och/eller kontaktuppgifter publiceras på vår sida för projektförslag som du hittar här.

Skicka gärna in projektförslag i god tid, helst inte senare än mitten på november. Tänk på att de duktigaste och mest drivna studenterna är ute och letar examensarbeten tidigt. Arbeten väljer studenterna helt själva.

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU