När man kommer som ny student så har man mängder med frågor. Här försöker vi samla de vanligaste. Nya frågor läggs upp efterhand.
Allmänna frågor
Q: Vad ska jag göra om jag inte kan delta på första välkomstträffen?
A: Allt presentationsmaterial kommer att finnas tillgängligt så att du kan titta igenom det i efterhand. Du behöver dock kontakta programansvarig och meddela att du inte kommer att närvara.
Q: Vad innebär grundläggande behörighet?
A: Grundläggande behörighet från gymnasiet betyder lite olika saker beroende på när du tog studenten. Du kan läsa om vad som gäller för just dig på:https://www.antagning.se/sv/
Q: Kan man läs utbildningen på halvfart?
A: Utbildningen är på 100% och det är också den studietakt vi förordar. Om man märker att man har svårt att hinna med så kan man sy ihop en individuell studieplan och på så sätt kanske komma ner på halvfart men det är inte rekommenderat som sagt. Den individuella studieplanen kräver dock att du läst de första tio veckorna på helfart eller att du kan tillgodoräkna dig en av kurserna mot en motsvarande kurs som du läst tidigare.
Q: Går det att söka utbildningen med start vårtermin?
A: Nej, utbildningen har enbart höstintag.
Teknik
Q: Vilken hårdvara krävs för att läsa på distans?
A: För att studera på distans krävs tre saker:
- En “modern dator”, PC eller Mac
- Ett headset av bra kvalitet (Lista över rekommenderade headset)
- En webbkamera (Lista över rekommenderade webbkameror)
Om du vill unna dig något extra inför utbildningen så kan vi rekommendera att sats lite extra på utökat ramminne och eventuellt också på att köpa till en extra skärm. Givetvis är detta inget krav på något sätt, men just dubbla skärmar kan vara skönt att ha när man håller redovisningar och ska skicka ut sin skärmbild. Extra ramminne är bra att ha om man vill köra virtuella maskiner på sin dator.
Q: Går det att läsa utbildningen om man har en Mac/Linux?
A: Det går utmärkt och de senaste åren har vi sett en klar ökning av antal studenter som väljer att införskaffa en Mac/Linux istället för en PC med Windows när det är dags för uppgradering. De flesta av våra kurser är helt oberoende av operativssystem.