Utbildningen
Som webbprogrammerare kommer du att vidareutveckla ditt intresse för webben och programmering i en utvecklande miljö med spännande möjligheter.
Vill du lära dig programmera för webben? Vill du få kunskap om moderna och kommande tekniker som används vid utveckling av webbplatser? Tycker du dessutom att det är viktigt att du som student blir sedd och uppmärksammad? Då kommer du att trivas hos oss!
Vi brinner för webbutveckling och för att utbilda dig i, och med hjälp av, den senaste tekniken. Du kommer att uppleva närhet till lärare och studenter oavsett om du väljer att läsa programmet på campus eller på distans. Studerar du på distans finns inget krav på deltagande i Kalmar.
Under utbildningen läser du kurser där programmering är i fokus. Du kommer att skapa webbapplikationer för olika plattformar med arbetssätt och metoder som är aktuella i branschen. Kodkvalitet, säkerhet, testning och entreprenörskap genomsyrar utbildningen som bedrivs i samarbete med näringslivet.
Utbildningen kan läsas under två år(högskoleexamen, 120 hp) eller tre år(kandidatexamen, 180 hp). Det tredje året ger en fördjupning inom exempelvis Cloud Native Applications och maskininlärning.
Väljer du att läsa på distans finns inget krav på deltagande vid eventuella fysiska träffar.
Tekniker
Tekniker och nyckelord som du kommer att stöta på i utbildningen är bland annat:
HTML, CSS, JavaScript, relationsdatabaser, dokumentdatabaser, UML, design patterns, versionshantering med git och github/gitlab, pipelines, CD/CI, php, Node.js, scrum, REST, JSON, Realtids-applikationer, REST-api:er, HATEOAS, Arkitekturer för webbapplikationer, Web Science, Web of things, Internet of things (IoT)
Yrkesliv
Våra studenter är eftersökta och arbetar bland annat som webbutvecklare på webbyråer, konsultföretag eller driver egna företag. Deras arbetsuppgifter innefattar exempelvis programmering, utveckling av e-handelssystem, gränssnittsprogrammering, sökmotoroptimering och förverkligande av egna webbtjänster från idé till färdig produkt.
Yrkestitlar
Exempel på yrkestitlar för de studenter som gått utbildningen:
Fullstack-utvecklare Backend-utvecklare Egenföretagare inom webbutvecklingsbranchen Frontendutvecklare Gränssnittsprogrammerare IT-entreprenör Konsult Systemutvecklare/Programmerare Webbprogrammerare Webbutvecklare
Kurser på programmet
Du hittar en fullständig listning av programmets kurser här.
Behörighetsvillkor
För att söka utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet samt Matematik B eller Matematik 2a / 2b / 2c (2a eller 2b eller 2c).
Examen
Efter utbildningen kan du ansöka om en filosofie kandidatexamen i datavetenskap med inriktning webbprogrammering och du kan efter två år genomföra ett självständigt arbete och ansöka om en högskoleexamen i datavetenskap.
Antagningsstatistik
Aktuell antagningsstatisk kan du söka fram via URHs tjänst.