Vanliga frågor och svar

Allmänna frågor

F: Hur ofta måste jag åka till Kalmar om jag studerar på distans?

S: Inte alls! Vi vet att många av er som vill studera bor utomlands, är rotade långt ifrån Kalmar eller helt enkelt valt att läsa på distans för att slippa binda upp sig med resor mitt i veckorna. Vi har av denna anledning sett över våra kurser och ser numera till att alla examinationsmoment går att genomföra hemifrån. Detta kräver dock tillgång till bredband, webbkamera och ett headset.

Vill du komma och besöka oss i Kalmar och exempelvis delta på föreläsningar och redovisningar på plats så är man varmt välkommen att göra det om vill och det är inget du behöver meddela innan. Om det gäller en examination så är det bra om du stämmer av detta med kursansvarig.


F: Vad ska jag göra om jag inte kan delta på första välkomstträffen?

S: Det är inga problem då all information spelas in. Du hittar den på sidan “Introduktion till programmet”. Se till att titta igenom informationen som kommer upp där samma dag som välkomnandet eller dagen efter. Har du frågor efter att du tittat igenom all information kan du kontakta programansvarig.


F: Vad innebär grundläggande behörighet?

S: Grundläggande behörighet från gymnasiet betyder lite olika saker beroende på när du tog studenten. Du kan läsa om vad som gäller för just dig på: https://www.antagning.se


F: Kan jag läsa utbildningen på halvfart?

S: Utbildningen är på 100 % och det är också den studietakt vi förordar. Om du märker att du har svårt att hinna med så kan vi sy ihop en individuell studieplan och på så sätt kanske komma ner på halvfart men det är inte rekommenderat.


F: Vad har ni för antagningspoäng?

S: Utbildningen är välsökt och speciellt gäller detta distansutbildningen. Vilka antagningspoäng som gällde förra året hittar du under “Om utbildningen”


F: Går det att söka utbildningen med start vårtermin?

S: Nej, utbildningen har enbart höstintag.

Teknik

F: Vilken hårdvara krävs för att läsa på distans?

S: För att studera på distans krävs tre saker:

  • En “modern dator”, Windows, MacOS eller Linux
  • Ett headset av bra kvalitet
  • En webbkamera

Om du vill unna dig något extra inför utbildningen så kan vi rekommendera att sats lite extra på utökat ramminne och eventuellt också på att köpa till en extra skärm. Givetvis är detta inget krav på något sätt, men just dubbla skärmar kan vara skönt att ha när man håller redovisningar och ska skicka ut sin skärmbild. Extra ramminne är bra att ha om man vill köra virtuella maskiner på sin dator.