Välkomstbrev

Denna information gäller dig som blivit antagen till kursen Examensarbete på Kandidatnivå i Datavetenskap (2DV50E) på Linnéuniversitetet, studieort Kalmar/Distans.

Information inför kursstart

Nu är det dags att slutföra den sista milstolpen på din utbildning, examensarbetet!

På Introduktionsföreläsningen kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att komma igång med ditt examensarbete. Den finns inspelad här och slides finns här.

Efter Introduktionsföreläsningen har du fått tillräckligt med information för att kunna komma igång med ditt arbete. Din första uppgift är att fundera fram vad du vill göra i ditt examensarbete. Du ska beskriva din idé i en Projektbeskrivning enligt instruktionerna här.

Deadline är redan en vecka efter kursstart, så se till att sätta fart direkt!

Kursen ges helt på distans och vi kommer inte att ha några fysiska träffar. Alla presentationer sker också online.

Projektplan

När du har lämnat in din Projektbeskrivning kommer du att få feedback från kursansvarig. Se till att ta till dig av feedbacken och förbättra din idé inför nästa inlämning, Projektplanen. Projektplanen beskriver i detalj vad du tänker göra i ditt examensarbete och ska användas både av dig själv och av lärare för att se att du är på rätt spår under arbetets gång. Instruktioner för att skriva en Projektplan finns här.

Deadline är kursvecka 5 så du har ett par veckor på dig att bli klar med din projektplan, men av erfarenhet vet jag att tiden gärna springer iväg så se till att börja så fort din Projektbeskrivning har blivit godkänd av kursansvarig!

När din projektplan är Godkänd kan du påbörja själva arbetet med ditt examensarbete!

Kommunikation och handledning

All kommunikation med lärare och medstudenter sker via kommunikationsplattformen Slack. Om du inte redan har registrerat dig gör du det
här och går sedan med i gruppen #2DV50E. Observera att du måste använda din student.lnu.se adress.

Formerna för handledning kommer du överens om med din handledare. Ni kan antingen ha kontinuerlig handledning (varje vecka, varannan vecka, eller annat) eller ber du om handledning när du behöver. Det är du som är ansvarig för att be om handledning. Se till att utnyttja möjligheten till detta!

Tidsplan och inlämningar

Under arbetets gång ska du kontinuerligt göra inlämningar: Projektbeskrivning, Projektplan och utkast på kapitel i din rapport. Deadlines, tidsplan och instruktioner för detta hittar du här.

Det är ditt ansvar att hålla koll på tidsplanen och skicka in saker i tid!

Övrigt

En annan viktig sida är informationssidan för examensarbeten i datavetenskap. Här hittar du all information du kan tänkas behöva för att genomföra ditt exjobb. Här finns också en lista med projektförslag från företag och forskare på universitetet. Något av dessa är kanske intressant för dig?

Till sist vill jag påminna om att examensarbete innebär en hel del eget ansvar. Du ansvarar för att lämna in saker i tid, och du planerar hur handledningen ska se ut med tillsammans med din handledare. Om du av någon anledning skulle hamna efter i planeringen måste du informera din handledare och kursansvarig om detta. Du ska också själv välja vad du är intresserad av och vill göra i ditt examensarbete. Som sagt, börja redan nu med att fundera på vad du vill göra!

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU