Kontakta oss

Mejla oss

mail_write
Du redovisar kursuppgifter och kommunicerar personliga ärenden med kursledningen via kursens Epostkonto: 1dv534@lnu.se. För att slippa problem med att innehåll filtreras bort när du bifogar filer med programkod, ska du alltid ta bort projektets “debug”-katalog vars exekverbara filer inte godtas av epostklienter! (Debug-mappen kan dessutom bli väldigt stor.) Har du många e-postkonton att hålla reda på? Se då till att mejl vidarebefordras från studentkontot till önskad e-postadress via “inställningar” i ditt Gmail-konto.

Chatta med oss (och övriga kursdeltagare)

slack
Har du en fråga och behöver ett snabbt(?) svar, rekommenderar vi dig att i första hand använda kursens Slack-kanal: 1dv534-oop-cpp. Webbtjänsten Slack är en kommunikationstjänst för både kursdeltagare och kursledning. Här kan du chatta med kurskamrater även utanför “kontorstid”, vilket är en utmärkt möjlighet att både ge och få tips och hjälp under dina studier. För att logga in krävs att du först skapar ett nytt konto på Slack med den e-postadress som är kopplad till ditt studentkonto. (Eftersom denna kurs har både svenska och internationella studenter, förekommer inlägg på flera språk, men du väljer förstås själv vilket språk du vill kommunicera på!)

Handledning i Adobe Connect Pro

connectpro
Du kan få hjälp med programmeringsarbetet i kursens virtuella arbetsrum för Handledning online under nedanstående tider för drop-in alternativt on demand. Logga in med hjälp av användaruppgifterna i ditt studentkonto via länk i vänstermenyn. I e-mötesrummet kan du diskutera med kurskamrater i chatten eller få personlig handledning med läraren, då du kan få fjärrhjälp på din dator via skärmdelning. Ett välfungerande headset behövs och när du loggar in bör du konfigurera inställningar så att ljudet fungerar bra. Använd då den ljudguide (Audio wizard) som finns bland listalternativen under menyvalet “Meeting” i e-mötesrummet. Under kursen gäller följande Drop-in-tider: 
Tisdagar 10:00 – 12:00
Torsdagar 15:00 – 17:00
Utöver tiderna ovan tillämpas även handledning på begäran. Om drop-in-tiderna inte passar just dig – skicka (senast dagen innan) ett mejl med önskat tidsförslag (måndag – fredag) så försöker jag så långt möjligt tillgodose detta med en halvtimmes enskild handledning i “virtuella rummet”.

Prata med oss

skype
Helst bör du i första hand använda Adobe Connect Pro eller Slack vid kontakt med oss, men om du önskar, kan vi vid behov även använda oss av Skype. Aktuellt användarkonto som du behöver lägga till i din kontaktlista är i så fall anne.norling.lnu.se. Saknar du Skype och vill installera det kan du hämta programmet från Skype.

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU