Distansverktyg

Denna sida beskriver enbart de kommunikationstjänster som används i kursen. För en beskrivning av programvarorna som används hänvisas till Programvaror

Adobe Connect Pro

Adobe Connect Pro är ett webbaserat verktyg för live webcasting och e-mötesrum (se screenshot nedan). Under kursen kommer det att användas för live-sändning av föreläsningar och flabbar (se beskrivning under Kursöversikt) samt för handledning och redovisning för distansstudenter. Separata rum används för föreläsning/flabb/laboration och handledning (se nedan). För att aktivera respektive mötesrum, klicka på länken så laddas e-mötesrummet i din webbläsare (första gången du använder tjänsten kan du kan få upp en fråga om du vill installera en add-in som ger bättre ljudkvalitet).

Skype


Skype används som ett alternativ till Adobe Connect Pro för handledning. För den som missat det, är Skype ett gratisprogram för telefonsamtal över nätet. Skype innehåller också funktioner för videochat och för skärmdelning. Gå in på www.skype.com och ladda ned programmet. Kontaktuppgifter till lärarna på kursen hittar du under Lärare.

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU