Ämnesintroduktion till interaktionsdesign vid Linnéuniversitetet

Kursen Ämnesintroduktion till interaktionsdesign är den första kursen som ingår i utbildningsprogrammet interaktionsdesigner. Målet med kursen är att ge programstudenterna en grundläggande kunskap och förståelse kring vad interaktionsdesign och användarcentrerad design är. Detta innebär både historisk bakgrund, praktiska och teoretiska ämnen och områden som ingår samt möjliga arbetsområden. Under kursens gång går vi även igenom vilka verktyg och kunskap en interaktionsdesigner behöver. Fokus i kursen ligger på interaktionsdesignerns teoretiska samt professionella roll både inom arbetslivet men även inom akademin. Kursen består av sex delkurser:

- Delkurs 1: Ämnesintroduktion till ämnesområdet informatik samt utbildningsprogrammet interaktionsdesigner

- Delkurs 2: Vetenskapsteori. En introduktion till tvärvetenskaplig forskning och potentiella forskningsområden inom IT och design

- Delkurs 3: Forskning inom interaktionsdesign. En kort överblick över potentiella forskningsområden

- Delkurs 4: Interaktionsdesign som profession. Denna delkurs ger en överblick över vilka olika områden och arbetsuppgifter som en interaktionsdesigner kan jobba med

- Delkurs 5: Användarcentrerad design: En introduktion till vad användarcentrerad design är och hur man jobbar mot detta

- Delkurs 6: Individuellt arbete. Ett avslutande mindre arbete där förgående delkurser vävs ihop

De senaste inläggen

Resultat individuellt arbete samt betyg

Under torsdagen och fredagen kommer ni att via e-post få ut två dokument. Dels ett med en allmän förklaring till hur jag bedömt era individuella arbeten samt ett med just den matris som gäller för dig och som också ligger till grund för ditt betyg i kursen.

I samma veva kommer jag även att lämna in era betyg in registrering i LADOK. Ni bör således få in dessa poäng inom ett par dagar.

Morgan

Restredovisning Ämnesintroduktion till interaktionsdesign

Nu finns det möjlighet att boka in sig för redovisning av era individuella arbeten för de av er som inte genomförde dessa förra veckan. Detta redovisningspass genomförs onsdagen den 28:e november. Tider framgår vid bokningen på sidan nedan. Som tidigare anmäler ni er till den tid som ni vill redovisa via länken “Projektpresentation” till vänster.

De av er som läser på campus genomför redovisningen på mitt kontor vid utsatt tid. De av er som läser på distans kommer att bli uppringda av mig via skype vid utsatt tid.

Morgan

Inlämning av workbooks

Inför redovisningen av era individuella projektarbeten så vill jag att ni skicka er workbook, samt eventuellt presentationsmaterial, till mig senast dagen innan den dag du satt upp dig för redovisning.

Morgan

Påminnelse bokning av redovisningstid

Detta är en kort påminnelse om att gå in och boka tid för redovisning nästa vecka av era individuella uppgifter.

Om det är så att du förberett en kortare presentation med tillhörande material (vilket kanske kan underlätta när du skall kommunicera ditt resultat) så kan du skicka även detta till mig inför redovisningen så ser jag till att göra även detta tillgängliga för de andra studenter som kommer medverka vid just din presentation.

 

Morgan

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU