Om utbildningen

Webbprogrammerarutbildningen har funnits i Kalmar sedan 2002 och examinerar årligen cirka 30-40 studenter. Utbildningen är lokaliserad på Kalmar Nyckel men utbildningen kan även läsas på distans.

Studenterna läser kurser där programmering för klient- och serversida är det centrala. Utbildningen fokuserar på  skapandet av  webbapplikationer, mobila så väl som klassiska, med bland annat HTML, CSS, JavaScript, Node.js och databaser. Studenterna får dessutom en introduktion till iterativa utvecklingsmetoder och grafiska verktyg för webbgränssnitt. Under hela utbildningen får studenterna arbeta i olika typer av projekt och under årskurs två så kommer studenterna att få arbeta tillsammans i projektgrupper som arbetar mot verkliga projekt.

Studenterna har under utbildningen möjlighet att välja till/bort kurser för att skapa sig en personlig profil men de flesta studenter har under de två första åren av utbildningen genomgått kurser inom:

  • HTML5,  CSS3
  • Javascript på klient såväl som på server
  • Versionshantering med git
  • Databasteknik med relations- och dokumentdatabaser
  • API:er (konsumtion och produktion)
  • Projektteknik med SCRUM
  • Objektorienterad analys och design med UML
  • Introduktion till kodkvalitet
  • Mjukvarutestning

Utbildningen kan antingen läsas på campus i Kalmar eller helt på distans. Detta gör att vi har en kraftig spridning av våra studenter. En del utlandssvenskar studerar på utbildningen men majoriteten av distansstudenterna studerar från Sveriges alla delar.

Våra studenter är eftersökta och arbetar bland annat som webbutvecklare/programmerare på webbyråer, konsultföretag eller driver egna företag. Deras arbetsuppgifter innefattar exempelvis programmering, utveckling av e-handelssystem, gränssnittsprogrammering, sökmotoroptimering och utveckling av webbkampanjer. Då studenterna får en gedigen programmeringsutbildning kan de även arbeta med programmeringsuppgifter som inte är direkt kopplade till webben, även om de flesta studenters intresseområden ligger inom webbutveckling.

På denna sajt kan du läsa om vad vi kan erbjuda i form av sammarbeten och examamensarbeten.

Läs mer om:

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU