Kursen Webbprojekt I  vid Linnéuniversitetet

I denna kurs får du arbeta i grupp och utveckla en webbaserad applikation med en riktig kund. Vi strävar efter att erbjuda alla grupper kunder från näringslivet och du får praktisera dina kunskaper inom programmering, kundkontakt, analys och design, versionshantering, kravhantering, testning, agil-projektledning m.m. under så verkliga förhållanden som möjligt. Varje vecka har du ett handledningsmöte där din grupp presenterar veckans resultat, ev. problem och vägen framåt. Kursen avslutas med en gemensam redovisning.

Särskilda behörighetskrav

För att vara behörig och därmed för att få göra webbprojektet måste du ha genomgått 60hp på programmet Webbprogrammering varav minst 30hp i ämnet datavetenskap (kurser med dv i kurskoden). Samt kunskaper motsvarande ASP.NET Webforms, ASP.NET MVC eller Webbutveckling med PHP samt Objektorienterad Analys och Design

Behörighetskrav

  1. ASP.NET MVC eller Webbutveckling med PHP
  2. Objektorienterad Analys och Design med UML, 7,5hp
  3. ASP.NET Webforms, 7,5hp
  4. Inledande programmering med C# (1DV402), 7,5 hp
  5. Databasteknik (1DV405), 7,5 hp
  6. Webbteknik I (1DV403), 7,5 hp

Är du osäker på hur många poäng du har tagit kan du kolla in Ladok på webb på Universitetets hemsida.

Fortfarande osäker? Kontakta Kursansvarig.

De senaste inläggen

Slutpresentation

Slutpresentationerna närmar sig med stormsteg och jag har nu bokat lokal och satt samman ett körschema (finns under projektpresentation). I korthet:

Tid: Torsdag, 17/3, 09:00-12:00
Plats: Ny104, Connect

Jag kommer att finnas på plats från 8:30 för den som vill testa (kan vara bra t.ex. för er som presenterar på distans). Önskar ni något annat arrangemang ang. detta så kontakta mig.

Elaboration Major Milestone

Tiden går fort under dessa veckor och redan denna vecka (v7) skall den andra milstenen passeras. Detta kommer att markeras med en presentation och att ni skickar ert material till er referentgrupp.

Presentationen sker Fredag, 19/2, 08:30-10:30, Ny104, Connect

Information om innehåll och detaljerat körschema finns under projektuppgifter. Frågor kan vi ta i slack.

Jag arbetar med feedback för Inceptionfasen och hoppas på att kunna skicka ut det snart.

Inception Major Milestone

Hoppas att ni har kommit igång bra med era projekt. Tiden går fort under dessa veckor och redan nästa vecka (v5) skall den första milstenen passeras. Detta kommer att markeras med en presentation och att ni skickar ert material till er referentgrupp.

Presentationen sker Fredag, 5/2, 08:30-10:30, Ny104, Connect

Information om innehåll och detaljerat körschema finns under projektuppgifter. Frågor kan vi ta i slack.

Kursintroduktion

Välkommen på kursintroduktion 19/1 Ny105 09:15-10:00. Vi kommer då att gå igenom kursen dess moment och genomförande samt presentera grupperna för 2016. Anmäl er gärna på kursen redan nu och observera de särskilda förkunskapskraven.

Väl mött!

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU