Länkgalleri

Här kan du ge och få länktips till Internetsidor som behandlar C++-programmering eller annat intressant för kursen. Observera att ingen sortering eller djupare innehållsbeskrivning görs. Du bedömer själv värdet av materialet. Det finns t.ex. mycket kod att återanvända från generösa programmerare, men granska kritiskt! Kom ihåg att det sällan lönar sig att kopiera misstag som andra gjort! Skicka tips, gärna med allmän beskrivning av länkinnehåll (el. kommentarer på listan) till 1dv433@lnu.se, så lägger jag in det i vår förhoppningsvis växande lista…

Länktips 1  Bjarne Stroustrups hemsida

Bjarne Stroustrup – som skapat C++ – besök hans egen hemsida! För dig som redan är programmeringserfaren kan länken till E-boken A Tour of C++ vara av särskilt intresse.

Länktips 2  C++ reference

Här finns den mesta referensinformation du kan behöva om C++, uppdaterat med senaste C++-standarder.

Länktips 3  Standard C++

Diskussioner och nyheter om vad som är aktuellt i C++-världen.

Länktips 4  Visual C++ resources

Genomgång av såväl Visual Studio som C++ från MSDN (Microsoft Developer Network).

Länktips 5  LearnCpp.com

En bra webbplats med tutorials som startar från början.

Länktips 6  cplusplus.com

Artiklar och tutorials om C++ såväl som ett referensbibliotek med information om användbara C-funktioner. Använd sökfunktionen på sidan för att t.ex. ta reda på i vilken header-fil en viss funktion (t.ex. printf) finns deklarerad, eller vad som skiljer mellan äldre och nyare (C++ 11) standard.

Länktips 7 Tabeller och symboler

Här hittar du, förutom ASCII-tabellen (med Extended ASCII codes), en mängd andra uppslagstabeller för koder och symboler (HTML, Unicode m.m.)

Länktips 8  Optimizing C and C++ Code

Några tips att optimera för snabbhet. Kom dock ihåg att strukturering för läsbarhet, underhåll och återanvändbarhet vanligen är viktigare. Men det är inget som säger att det ena behöver utesluta det andra.

Länktips 9  boost.org: Om “smarta pekare”

En relativt avancerad introduktion till konceptet “smart pointers”. Ger dock en intressant möjlighet för säkrare/enklare(?) hantering av pekare till dynamiskt allokerade objekt.

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU