Välkommen

…till kurswebben för Linnéuniversitets kurs RIA-utveckling med JavaScript som går av stapeln andra delen av höstterminen 2013! Denna kurs ges som en del av det frivilliga tredje året på programmet för Webbprogrammerare samt Utvecklare av digitala tjänster. Hela kursen ges på distans, inga aktiviteter på Campus förekommer. För mer information, läs sidan om kursen!

De senaste inläggen

Betygsrapportering

Jag har fått betygsunderlaget från David och mitt mål är att slutbetygen dyker in i ladok under morgondagen.

/Johan

Betyg & poängregistrering på G

Hello gang!

Ville bara skicka ett livstecken och samtidigt be om ursäkt för att betyg och poäng dröjt. Det är jag som varit dålig människa och flaskhals, men utlovar (mycket) snar bot & bättring!

Lycka till med uppsatsandet! :)

/ David

Slutredovisning

Hello gang!

Nu börjar flera av er så smått snubbla förbi målsnöret! Några har redan hunnit slutredovisa projektet, men för er som inte har gjort det, boka tid med mig så snart som möjligt! Helst när även fördjupningssteget är klart, men det är inte ett absolut måste.

Dessa datum finns tillgängliga för redovisning på dagtid:

* onsdag 15 januari
* onsdag 22 januari
* fredag 24 januari
* onsdag 29 januari
* fredag 31 januari

Men även kvällstid kan lösas de flesta dagar.

God fortsättning på 2014!

/ David

Halvvägsfika i implementationen

Kalendern har nu tickat halvvägs genom implementationstiden! Jag vill ta tillfället i akt och tacka er för skoj handledningspass, jag har faktiskt riktigt kul!! :)

Och så lite pekfinger apropå det – ni som INTE har haft kontakt med mig på länge, se till att fånga mig snarast!

Jag har helt tappat bollen vad gäller Phonegap och iOS. Stötte på lite knutar som jag försökte lösa genom att stoppa huvudet i sanden, vilket inte fungerade. Sorry! Några av er har, avsaknad av info till trots, ändå lyckats baka Android-versionen av era webbappar, extra kudos till er!

På allmän begäran finns nu två nya vapen i Guilden; en trollformel till er som har ett byggsteg eller på annat sätt kompilerar en deploymentversion (typ r.js), och en pilbåge till er som har en navigering med en router. Lägg vantarna på dem om du känner dig värdig! Och saknar du ytterligare vapen, gör en pull request! :)

Jag passade också på att hacka deltagarlistan i barracken så att poängen visas, så vi kan se vem som ligger i täten. I skrivande stund leder Zlatko på 26 guld! Applåd!

De av er som jag slumpmässigt råkat tipsa om Lost Decade Games verkar ha uppskattat detta mycket, så här kommer en mer publik rekommendation! De är en liten spelutvecklingsstudio i San Francisco som använder JavaScript. Deras podcast är riktigt bra, mycket matnyttigt både vad gäller JavaScript och speldesign.

Jag håller på att hjälpa dem betatesta deras nya canvasbaserade spel A Wizard’s Lizard, “a rogue-like action RPG”. De har gett mig tre gratiskoder till betan att dela ut, om du är intresserad så räck upp handen i den här tråden i forumet! De första tre får koder i mail!

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU