Kontakta oss

Mejla oss

mail_write
Du redovisar kursuppgifter och kommunicerar personliga ärenden med kursledningen via kursens Epostkonto: 1dv432@lnu.se. Du når din Gmail/Webmail överallt på adressen: https://mail.student.lnu.se/. Har du många e-postkonton att hålla reda på? Se till att studentkontots mejl vidarebefordras till önskad e-postadress, via Gmail-kontots “inställningar”. Vill du ha leveransbesked på din epost? Använd funktionen Begär läskvitto/leveranskvitto), som finns under Alternativ när du skapat Nytt E-brev i Webmail. Även om vi inte hinner rätta labbmaterial inom de närmaste dagarna, öppnas mejl varje dag, så du kan få besked att det blivit mottaget.

Chatta med oss (och övriga kursdeltagare)

slack
Har du en fråga och behöver ett snabbt(?) svar, rekommenderar vi dig att i första hand använda kursens Slack-kanal: 1dv432-java-grund. Webbtjänsten Slack är en kommunikationstjänst för både kursdeltagare och kursledning. Här kan du chatta med kurskamrater även utanför “kontorstid”, vilket är en utmärkt möjlighet att både ge och få tips och hjälp under dina studier. För att logga in krävs att du först skapar ett nytt konto på Slack med den e-postadress som är kopplad till ditt studentkonto.

Handledning i Slack

Edit: Observera att informationen om handledning har uppdaterats den 6/6!

Första kursdagen finns kursledaren online för att svara på eventuella frågor i kursens tidigare rum för Handledning online. Därefter kommer användningen av detta E-mötesrum (i Adobe Connect) att avvecklas och ersättas av det mer funktionella Slack-forumet. Tidigare års schemalagda handledningssessioner har visat sig vara mycket dåligt utnyttjade, så för att bättre använda våra resurser till dina faktiska behov, så tillämpas i år “handledning på begäran“. Detta innebär att du – senast en dag i förväg! – skickar ett mejl med önskat tidsförslag (måndag – torsdag 9:00 – 21:00) till kursledaren så försöker vi så långt möjligt tillgodose detta med en halvtimmes enskild handledning i Slack-miljön. (Antalet sessioner per kursdeltagare begränsas dock till 2/vecka för att tiden ska räcka till alla.)
Om kursledaren syns som “aktiv” på Slack, kan du förstås ställa frågan direkt. Vid personlig handledning med läraren, kan du få “fjärrhjälp” med dina program via skärmdelning på din dator. Det är då viktigt att du har ett välfungerande headset med inbyggd mikrofon, så att vi kan kommunicera utan störningar.

… alternativt i Skype

skype
Helst bör du i första hand använda Slack vid kontakt med oss, men om du  önskar, kan vi vid behov även använda oss av Skype för handledning via skärmdelning. Aktuellt användarkonto som du behöver lägga till i din kontaktlista är i så fall anne.norling.lnu.se. Saknar du Skype och vill installera det kan du hämta programmet från Skype.

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU