Kompletterande material_2

Steg 2: Handledningar kapitel 4 och 5

PDF-file Handledning Beskrivning
Objekt och klasser Vi har ett antal verkliga saker. Hur går vi från dessa verkliga saker till klassdiagram, och därifrån till en Javaklass? Den här anspråkslösa presentationen har som ambition att räta ut eventuella frågetecken.
En enkel klass En enkel(?) introduktion till vad en klass är och kan göra. Ett exempel visar hur två olika metoder som finns i en klass anropas genom ett objekt som instansierats av klassen.
En metod och två egenskaper Förutom att en klass kan ha metoder kan en klass även lagra data, s.k. egenskaper. Här visas vad egenskaper är och hur de kan användas.
Konstruktorer och privat egenskap Syftet med handledningen är att öka förståelsen för hur konstruktorer kan användas. Även privata egenskaper visas i exemplet.
Statiska variabler och metoder Vad är en statisk variabel? Vad är en statisk metod? Handledningen får hjälpa dig att förstå.
Objektorienterad analys och design I Introduktion till objektorienterad analys och design gällande klasser och objekt med UML och klassdiagram.
Objektorienterad analys och design II Introduktion om relationer mellan klasser i klassdiagram.
En enkel Java-kalkylator Visar en enkel applikation från problem, analys och design till färdig lösning i små steg.
Modellering och implementering av en bil Visar lösningen steg för steg från problem, analys och design med klassdiagram i UML till färdig Javakod.

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU