Kursen Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt vid Linnéuniversitetet

I denna kurs får du arbeta individuellt med att ta fram en mjukvara från idé till färdig applikation. Du kommer att arbeta mycket med programmering, krav, planering och testning. Till din hjälp har du ett antal kurskamrater som arbetar med liknande idéer eller liknande tekniker samt handledarmöten varje vecka. Du kommer att arbeta iterativt med en SCRUM-liknande arbetsprocess.

Kursen har ett entrepenöriellt fokus och innehåller ett antal gästföreläsningar från olika organisationer och näringslivet. Kursen avslutas med en gemensam redovisning där du får visa upp din applikation och berätta om dina erfarenheter under utvecklingen.

De senaste inläggen

Formulär för begäran om uppskjuten slutinlämning

Då sannolikheten är förhållandevis stor att vissa kommer bli sjuka under prokektet och inte kunna färdigställa det på ett rimligt sätt inom kursens ordinarie tid så kan man begära en uppskjuten slutinlämning. Det kommer vara öppet för alla och det finns inget tvång att meddela detta (eller orsak) dock skulle det vara bra att veta ungefär hur många som kommer att nyttja detta så fyll gärna i formuläret: https://forms.gle/zJADPJxjjqH3jRvGA

Gruppindelning

De som skickat in formuläret för visionen är nu indelad i en grupp enl. sidan gruppindelning. Är du inte med där så kontakta Tobias asap.

Ni kommer att bli kontaktade av er handledare och få en tid för handledning tilldelad.

Inlämning Vision

Fomulär för inlämning av vision: https://forms.gle/37YZKHkm98vcigig8 Deadline Måndag 30/3 09:00

Deadline för ifyllande av formulär för anmälan till kurs (om man nu inte kan anmäla sig på vanligt sätt): Torsdag 24/3 09:00

Kursstart och övrig info

Välkommen till ett nytt kurstilfälle av 1dv430, i denna kurs får du chansen att fördjupa dina kunskaper och bygga en komplett applikation. Kursen är väldigt fri vilket ställer stora krav på dig som student vad gäller planering och disciplin i ditt arbete. Att arbeta effektivt med rätt sak kommer att vara A och O för ett så bra resultat som möjligt. Om du inte redan har börjat fundera på vad du ska göra så är det hög tid nu. Dvs börja knåpa på din vision.

Vi har kursintro: 23/3 10:15 helt distansbaserat, plattform för detta meddelas i slack.

Om du inte kan anäla dig till kursen på vanligt sätt så finns ett formulär att fylla i: https://forms.gle/vpqW2yKzu17geGZs9

Inblandade i kursen är:
Tobias Ohlsson, kursansvarig
Francis Palma, examinator, handledare
Martin Östlund, handledare
Daniel Toll, handledare
Adam Bergman, handledare, ammanuens

Baserat på era visioner så kommer ni att tilldelas en grupp och en handledare. Varje vecka kommer ni att ha ett möte i gruppen där var och en kort får berätta vad som har gjorts, vad man planerar att göra och vilka problem man har. Gemensamma problem kan sedan diskuteras och lämpliga lösningar föreslås.

Vi står ju inför en ganska ny situation i Sverige och världen iom Corona-virusets härjningar. Några hållpunkter för kursen:

1. Uppvisar du minsta symptom, stanna hemma och vila. Alla handledningar och moment i kursen hanteras på distans. Alla handlednig sköts på distans då det även är smidigare att t.ex. dela skärm etc. Vi kan då även avlasta lokalerna och rörelse av folk för att minska belastningen för de studenter som behöver vara på plats p.g.a. av olika skäl (t.ex. speciell utrustning)

2. Det är högst troligt att några kommer att bli sjuka under kursens gång. Beroende på hur allvarligt det blir så får man räkna med 14 dagars sjukdom då man inte ska arbeta. I denna kurs blir det ganska omöjligt att uppnå ett bra resultat med 2v frånvaro. Jag kommer därför erbjuda ett tillfälle för inlämning tre veckor efter kursens slut. Det kommer att komma ett formulär där man får ange att man vill nyttja detta (mest för att jag ska få lite koll på hur många det blir).

3. Det är troligt att även personalen kommer att bli sjuk under kursens gång, förhoppningen är att någon annan kan rycka in som handledare och hålla i handledningsmötet, dock kan det bli med kort varsel så man får vara beredd på att kanske flytta en mötestid.

4. Ingen ska känna sig tvingad att jobba eller komma till handledning etc. fast man är sjuk. Upplever du att det är så, så kontakta mig så ordnar vi det på bästa sätt.

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU