Typografi

Det finns utdrag ur en superbra bok om typografi på Issuu, alldeles gratis! Den heter Thinking with type av Ellen Lupton. Kika gärna på den för att kunna fördjupa er ytterligare i ämnet.

En designblogg har gjort en kul och tillgänglig liten artikelserie om olika typsnitt och kan vara ett trevligt sätt att få inblick i hur typsnitts historia också format deras karaktär och användningsområden. Kika gärna:
Myriad
Baskerville
Cheltenham
Gill Sans
Clarendon
Gotham
Futura
Verlag
Din

En jättetrevlig intervju med Sveriges bästa typografer, Nina Ulmaja och Marcus Gärde som talar om hur man tar fram en bra bokinlaga! Där kanske ni kan få lite tips, eller bara njuta av två superproffs som pratar typografi. Finns här.

Om det är någon som bara inte får nog av sitt typsnitt så finns här en guide på en liten workshop man kan göra själv där man helt enkelt dekonstruerar sitt typsnitt i syfte att undersöka former och mellanrumsformer samt skapa helt nya …former! Det är ju också ett sätt att arbeta illustrativt med sin typografi, så för den nyfikne finns artikeln här.

Filmer från föreläsningen

Pictorial Websters

Se7en

Virgin Suicides

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU