FAQ

Ofta får vi in en hel del frågor från kommande och nya studenter. Här kommer vi att samla de vanligaste frågorna allt eftersom att dessa kommer in.

Allmänna frågor

Behöver jag vara på plats i Kalmar om jag läser på distans?

Från och med hösten 2010 har vi inte längre några fysiska träffar inom programmet för de som läser på distans. Samtliga föreläsningar och uppgifter går att genomföra på distans. Detta för att skapa en så flexibel lärmiljö som möjligt. Vill man ändock komma till Kalmar och delta i undervisning, presentationer eller liknande så är du förstås varmt välkommen.

Jag har ingen möjlighet att delta vid uppropet till programmet! Vad gör jag?

Uppropet är inte obligatoriskt då vi har självregistrering vid Linnéuniversitetet. Detta innebär att varje student individuellt registrerar sig på termin och kurs. Allt material från upprop finns tillgängligt vid denna webbplats.

Jag har en fråga angående antagning.  Hur får jag hjälp med detta?

Frågor kring antagning ställs lämpligast till vår antagningsavdelning. Kontaktuppgifter till dessa hittar du här: http://lnu.se/student/vi-hjalper-dig/antagning

Även frågor kring behörighet ställs till vår antagning. Du kan själv läsa mer om behörighet via följande länk: https://www.antagning.se/sv/

Teknik

Vad behöver jag för tekniska hjälpmedel för att bedriva mina studier?

Distansstudier på vår utbildning kräver tillgång till föjande:

  • En modern dator, PC eller MAC
  • Ett bra headset
  • En bra uppkoppling

Vad menas med “bra” uppkoppling?

Då en stor del av undervisning både strömmas samt finns tillgänglig för nedladdning samt att vi genomför muntliga moment via til exempel skype krävs att du har en bra uppkoppling. Detta innebär minst 2 Mbit trådburen uppkoppling eller 4G för trådlös anslutning. Utan en bra uppkoppling riskerar du att inte kunna vara med vid live-föreläsningar, få dåligt ljud, vänta allt för länge på att ladda ner föreläsningar samt inte fullt ut kunna medverka vid muntliga diskussioner och redovisningar.

Vilka programvaror använder vi under utbildningens gång? Och behöver jag köpa dessa själv?

Under utbildningens gång kommer ni bland att stöta på följande programvaror och mjukvara:

  • Adobe Photoshop
  • Adobe Illustrator
  • Adobe Indesign
  • Microsoft Office
  • Autodesk 3D Studio Max
  • UXpin
  • Mjukvara för att skriva kod
Samtliga av dessa tillhandahålls av oss. Vissa via virtuella klassrum där du kopplar upp dig mot datorer här vid universitetet. Vissa av dessa får ni licenser av oss för. Slutligen så är en del av dessa helt gratis för nedladdning.

Jag har en MAC, påverkar detta mina studier?

Generellt går det bra att arbeta med en MAC då man bedriver sina studier. Huvuddelen av våra kurser har programvara som inte kräver ett visst operativsystem. Dock så körs det mesta av våra system i PC-miljö vilket gör att du kan behöva göra en del justeringar för att få saker att fungera fullt ut. Många som idag använder en MAC för sina studier kör någon form av programvara för att även kunna köra Windows för att få det att fungera så smidigt som möjligt, till exempel VMWare. Om du använder Windows har vi även möjlighet att tillhanda produkter från Microsoft för er som läser hos oss i rollen som student.

Om du läser utbildningen på plats finns det tillgång till moderna PC-datorer med samtliga programvaror som du behöver.

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU