Kursen Tillämpad interaktionsdesign (VT14) vid Linnéuniversitetet

Kursen 1IK414 Tillämpad Interaktionsdesign är en kurs som ingår i utbildningsprogrammet Interaktionsdesigner vid Linnéuniversitetet. Kursen ges under andra året för studenter vid programmet. Under kursens gång genomförs ett skarpt projekt mot företag inom IT-sektor och produktutveckling. Under kursens gång vävs föreläsningar kring användarcentrerad design och tjänstedesign ihop med praktiska uppgifter där kunskapen från kurslitteratur och föreläsningar praktiskt appliceras i de praktiskt projekt som genomförs mot företag.

Kursen består av tre delkurser:

  1. Metoder för interaktionsdesign: I denna delkurs fokuserar vi på hur man kan arbeta med användarcentrerad design vid utveckling av interaktiva system
  2. Tjänsteutveckling: Denna del består av en genomgång av begreppet service science samt relaterade ramverk och teorier
  3. Fallstudie: Denna delkurs är den röda tråden i kursen där studenterna arbetat med projekt knutna till näringslivet. Samtliga moment i de två första delkurserna relateras till denna projektuppgift.

De senaste inläggen

Slutbetyg

Slutbetygen ska nu finnas rapporterade i LADOK. Trevlig sommar!

Ändring i presentationsschemat

Eftersom jag missat att två av projekten hade samma beställare när jag skapade schemat, så har jag nu ändrat om i presentationsschemat. Hoppas ingen hunnit kontakta sitt företag med tid och att detta fungerar för alla. Hör av er snarast om det skulle vara några problem /Susanne

Ny examination

För er som inte klarade examinationen den 9 maj kommer det bli ett nytt tillfälle. Deadline för denna inlämning är den 10 juni klockan 23:59.

För er som lämnade in i tid och fortfarande inte vet om ni är godkända eller inte har Christina lovat att meddela detta senast den 26 maj. Det betyder att det kommer att finnas gott om tid att förbereda inlämningen till om-examinationen. Om-examinationen skickas in på samma sätt som inlämningen den 9 maj, d.v.s. via mejl till mig (thomas.ivarsson@lnu.se) och Urkund (christina.mortberg.LNU@analys.urkund.se). Formatet på inlämningen ska vara PDF.

(Tiden för ny deadline finns även här under Rapportering av uppgifter.)

Jag har också fått information om att deadline för projektdagboken kommer att bli den 5 juni klockan 23:59. Mer information om detta ska finnas, eller kommer snart att finnas, under Projektrapportering.

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU