Workshop Intro

Workshop – Vad är det?

Inom utbildningsområdet är en workshop en träningssession som kan pågå under flera dagar. Det betonar problemlösning, påtaglig praktisk övning och kräver att deltagarna är involverade. Sammankomst, lektioner och möten kan bli workshop när det åtföljs av en praktisk demonstration. – wikipedia

Under kursen kommer vi att ha tre workshops där ni ställs inför problem inom objektorienterad analys och design. Problemen kommer att vara betygsindelade. Under workshoppen kommer ni att arbeta med problemen och få handledning kring de frågor ni ställs inför. I slutet av varje tillfälle så återsamlas vi och tar upp gemensamma delar och kanske presenterar någon grupp sitt arbete. Efter workshoptillfället kan man sedan arbeta vidare med problemet till den slutgiltiga deadlinen. Du arbetar i grupp och samlar dina resultat i din egna portfolio. Under kursens gång kommer vi att genomföra en peer review av varje workshop där du får gå igenom en annan grupps uppgift och även få din uppgift granskad. Kursens sista vecka sker en slutlig examination och klarar du den så baseras ditt slutbetyg på dina workshops.

Grupper

I en verklig situation sker analys- och designarbete knappast individuellt utan snarare i grupp. Det är också en viktig erfarenhet att kunna kommunicera med arbetskamrater. Därför har ni möjlighet att arbeta gruppvis i mindre grupper 1-3 personer. Alla i gruppen skall delta aktivt i arbetet och kunna svara för gruppens arbete. Därför är det extra viktigt att alla deltar på alla moment och att man inte delar upp uppgiften mellan gruppmedlemmarna.

Ni sätter själva samman grupperna och det går utmärkt att byta grupp mellan de olika uppgifterna. Dock skall det tydligt framgå vilka som ingår i respektive grupp och uppgift.

Peer Review

Efter deadline så kommer grupperna att få ta del av varandras material och genomföra en granskning. Ett granskningsprotokoll skall sedan skickas till respektive grupp med förslag till förbättringar.

Portfolio

Under kursens gång så skall du spara undan resultatet från workshopparna i din egna portfolio. Hur du vill lägga upp detta är helt upp till dig men den skall vara åkomlig via webben (en länk). En mycket enkel webbsida kan räcka, ett zip arkiv eller ett git-hub repo. Du kan arbeta med din portfolio under hela kursens gång, dock kommer den att slutligt examineras under kursens sista vecka.

Uppgifter

Uppgifterna kommer att presenteras på respektive workshop-tillfälle och även att publiceras på kurshemsidan så snabbt som möjligt.

Förberedelser

Även om de specifika problemen/uppgifterna kommer att presenteras på respektive workshoptillfälle så skall man givetvis förbereda sig genom att noggrant gå igenom den teori som kursen har behandlat. Det kommer inte att finnas tid till att börja från “noll”.

Verktyg

Inga speciella verktyg krävs för att utföra uppgifterna utöver en utvecklingsmiljö (t.ex Visual Studio). Dock kommer ni att behöva dokumentera diagram (vilket kan göras så enkelt som mha en digitalkamera), kunna skriva förklarande texter (kanske med html), och presentera fungerande programkod (php, asp.net C#, Java, C++,…)

Redovisning

En kort presentation av en intressant delmängd av gruppernas arbete sker mot slutet av respektive workshop.
Distansredovisning

Adobe Connect i kombination med Skype eller andra lämpliga verktyg används för att redovisa och handleda distansbaserat.

Examination

Examination av portfolio sker kursens sista vecka efter godkänt resultat på tentamen. Resultatet och ambitionsnivån på dina uppgifter är det som styr ditt betyg i denna kurs. Det är alltså väldigt viktigt att du deltar aktivt under workshops och i din grupps arbete.

För godkänt betyg (3,4,5) så skall resultatet av uppgiften lämnas in innan deadline och deltar du skall delta i peer review och skicka in protokollet innan deadline. Detta innebär alltså att man inte kan “spara” allt till sista veckan. Betygen på respektive uppgift kommer sedan att sammanställas och viktas för att producera ett slutbetyg.

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU