Kursen Metoder för interaktionsdesign I vid Linnéuniversitetet

Kursen Metoder för Interaktionsdesign, 1IK422, är en kurs som ingår i utbildningsprogrammet interaktionsdesigner, 180hp, vid Linnéuniversitetet. Kursen ges på campus samt distans och är en obligatorisk kurs för samtliga studenter som läser programmet. Under kursens gång vävs föreläsningar kring projektledning, prototyping och användbarhetsutvärdering ihop med praktiska uppgifter och seminarier med fokus på metoder som gagnas i yrkesrollen som interaktionsdesigner. Kursen består av följande fyra moment:

  1. Föreläsningar med tillhörande uppgifter kring användbarhetsutvärdering. I detta moment ingår heuristiska utvärderingar, användartestning samt koppling mellan designprinciper och gränssnitt i det vardagliga arbetet
  2. Föreläsningar med tillhörande uppgifter kring prototyping, från låg till hög precision. I detta moment lär sig studenten att gå från enkla skisser till mer detaljerade prototyper
  3. Föreläsningar med tillhörande uppgifter kring projektledning i stora drag och SCRUM som specifik projektledningsmetodik. I momentet lär sig student vad projektledning är, hur man arbetar i team, för tidsplaner och dokumenterar resultat
  4. Projektuppgift: Kursen avslutas med en projektuppgift där ovanstående tre moment vävs in och sätts på prov. Projektuppgiften är riktad mot design av digitala gränssnitt och genomförs i mindre grupper

De senaste inläggen

Projektledning – Föreläsning 4

Nu finns denna utlagd till vänster. Tyvärr finns denna endast i connect-format.

Morgan

Gruppsammansättning

Nästa vecka kör vi som bekant igång med projektuppgiften för kursen, vilken löper under kursens sista tre veckor. Jag kommer att lägga upp information inför detta på kurshemsidan under denna vecka. Projektuppgiften genomförs i grupp. Med tanke på tiden tillgänglig är det förstås bra om vi kan sätta ihop era grupper så fort som möjligt. Då jag även är en stark förespråkare för studentpåverkan så vill jag ge er möjlighet att påverka er gruppsammansättning.

Varje grupp skall vara 3-5 studenter. Om det är så att ni har särskilda önskemål så skickar ni detta önskemål till mig senast måndagen den 26:e februari klockan 1200. Jag kommer sedan att göra mitt yttersta för att tillgodose era önskemål. Skulle det vara så att du inte har några önskemål så kommer jag att placera in dig i en grupp i samband med att jag sätter ihop och publicerar grupperna klockan 1300 den 26:e februari.

Om inte förr så hörs och ses vi på måndag klockan 0900 för projektintroduktion.

Morgan

Inspelad föreläsning v 8 och frågestund i Adobe Connect

Hej,

igen ber jag om ursäkt för att planeringen fick göras om för mig imorgon. Detta gör att jag kommer att spela in morgondagens föreläsning och publicera den här på coursepress under vecka 8.

Inlämning av uppgift är 4/3 kl 23:55 (se uppgift i coursepress).

Tisdag kl 10-12 finns jag på Adobe Connect för frågor om uppgiften. Frågestunden är inte obligatorisk och du väljer om du vill vara med och i så fall hur länge du vill vara med. Jag kommer att skriva upp frågor och svar från frågestund 27/2 och lägga upp på coursepress (senare under 27/2). Vi använder adobe connectrummet som används vid föreläsningar.

Har du frågor får du gärna kontakta mig via epost (lina.nilsson@lnu.se) eller telefon (0480-49 77 17).

Vänliga hälsningar,

Lina

Föreläsning – Projektledning 3

Uppdatering. Nu finns även del 2 tillgänglig.

Första delen finns nu utlagd till vänster och kommer kompletteras med en renderad version under eftermiddagen.

Del 2 kommer finnas tillgänglig senaste imorgon, tisdag, 0800.

Morgan

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU