Kursen  Introduktion till mjukvarukvalitet (HT17) vid Linnéuniversitetet

Kursen går för första gången under hösten 2016.

Kursens syfte är att ge studenten grundläggande kunskaper inom kvalitet i källkod. Vad är bra kod? Hur skriver man bra kod? Hur mäter man kod-kvalitet?

De senaste inläggen

Omtentamen

Hej,

Omtentamen sker 9 Mars 09:00-17:00.

Detta blir även deadline för sena inlämningar av laborationer.

Mvh,

Daniel Toll

Rättning påbörjas

Jag kommer nu börja rätta era L3-inlämningar, det kommer ta ett tag. Jag kommer mejla ut feedback löpande och arbetar i den ordning uppgifterna blev inlämnade, betyget får ni i LADOK när allt är rättat. Jag undanber frågor om när ni kommer få ert mail. Har ni inte fått svar när jag annonserar att allt är rättat så kan ni höra av er… De som inte lämnat in i tid eller blir underkända kommer få ett mail med en extrauppgift, vet ni redan nu att ni blir underkända kan ni arbeta med er komplettering av L3 så länge.

Introduktionsmejl

Hej

Varmt välkommen till kursen Introduktion till Mjukvarukvalitet!

Följande wall-of-text innehåller vital information för kursen:

Kursen startar den Måndag 28 Augusti kl 13.15-16.00 med en kursintroduktion följt av första föreläsningen. Ni kommer behöva arbeta med första laborationen under första veckan, avsätt minst en dag till detta!

Kursen består av en föreläsningsdel som kommer hållas av mig (Daniel Toll). Kursintroduktionen och mina föreläsningar sänds från klassrummet i Kalmar på YouTube Live Stream. Föreläsningarna kommer gå på Svenska men mestadelen av kursmaterialet kommer vara på Engelska.

https://www.youtube.com/channel/UCfnbjVPdmtULgIVX7ZcB_fw/live

Till föreläsningarna finns även kursboken “Clean Code, A Handbook of Agile Software Craftmanship” av Robert C. Martin som tillsammans med föreläsningarna kommer examineras genom en tentamen i slutet av kursen. Det är en bra bok, skaffa den!

http://www.pricerunner.se/pl/802-131562575/Boecker/Clean-Code-priser

I kursen finns även 3 laborationer som kommer ske i språket PHP.
Första laborationen består av flera mindre uppgifter som jag vill att ni skall börja med redan efter första föreläsningen och avsluta inom en vecka (deadline måndag 4/9, 13:00). Som syns i schemat så är handledningen ganska sparsamt tilldelad och det är meningen att ni skall kunna ställa frågor handledningen, därför rekommenderar jag er att arbeta med uppgiften innan handledningen startar. Uppgiften blir tillgänglig vid kursstart.

I kursen finns även två Workshops, det är heldagar (9.15-16, se schema). Två grupper en för campus och en för distans. Ni kommer arbeta med uppgifter ni får tilldelade på workshoppen. Ni behöver fungerande dator, distansstudenter behöver fungerande headset. Redovisning av arbetet sker i slutet av workshoppen. Det är obligatorisk närvaro så se till att närvara på er tid (se schema).

Vi kommer använda en Slack-kanal för att diskutera kursen och uppgifter och där vill jag se alla frågor som inte är av personlig karaktär. T.ex. alla frågor på laborationerna bör postas i den öppna kanalen så att ni får möjlighet att hjälpa varandra. Gå in och presentera er där redan idag! Slack-kanalen fungerar även som kommunikations-fallback under föreläsningar, laborationer och workshops, så byter vi kommunikationskanal eller något strular så är det där jag postar. Distansworkshoppen kommer påbörjas i slack, jag postar uppgiften där till lämpligt medium.

https://coursepress.slack.com/messages/1dv610/

Personliga frågor om registrering, sjukdom etc vill jag att ni mejlar in till mig. Jag vill dock inte ha frågor om uppgifter per mail utan de ställs i slack!
daniel.toll@lnu.se

Bestående kursinformation (som schemaändringar, inställda föreläsningar eller ändringar i uppgifter) postas i nyhetsflödet på kurshemsidan (normalt även på slack).
Material publiceras på kurshemsidan i takt med att det tas fram och behövs i kursen. Ser ni saker i kursmaterialet som är fel, oklart eller saknas så tar jag tacksamt emot feedback och ändringar! Just nu finns en del gammalt på kurshemsidan. Jag kommer uppdatera materialet på kurshemsidan till kursstart.

https://coursepress.lnu.se/kurs/introduktiontillmjukvarukvalitet

Jag ser fram emot att diskutera kodkvalitet och att programmera med er!

Welcome to CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Student account

To log in you need a student account at Linnaeus University.

Read more about collecting your account

Log in LNU