Välkomstbrev

Hej,

Du som får detta mail har blivit antaget till kursen Examensarbete på Kandidatnivå i Datavetenskap (2DV50E) på Linnéuniversitetet. Det är med andra ord dags att slutföra den sista milstolpen på din utbildning, examensarbetet!

På Introduktionsföreläsningen kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att komma igång med ditt examensarbete. Den finns inspelad här och slides finns här.

Efter Introduktionsföreläsningen har du fått tillräckligt med information för att kunna komma igång med ditt arbete. Din första uppgift är att fundera fram vad du vill göra i ditt examensarbete. Du ska beskriva din idé i en Projektbeskrivning enligt instruktionerna här:
https://coursepress.lnu.se/subject/thesis-projects/project-description/
Deadline är redan en vecka efter kursstart, så se till att sätta fart direkt!

När du har lämnat in din Projektbeskrivning kommer du att få feedback från kursansvarig. Se till att ta till dig av feedbacken och förbättra din idé inför nästa inlämning, Projektplanen. Projektplanen beskriver i detalj vad du tänker göra i ditt examensarbete och ska användas både av dig själv och av lärare för att se att du är på rätt spår under arbetets gång. Instruktioner för att skriva en Projektplan finns här:
https://coursepress.lnu.se/subject/thesis-projects/project-plan/
Deadline är kursvecka 5 så du har ett par veckor på dig att bli klar med din projektplan, men av erfarenhet vet jag att tiden gärna springer iväg så se till att börja så fort din Projektbeskrivning har blivit godkänd av kursansvarig!

När din projektplan är Godkänd kan du påbörja själva arbetet med ditt examensarbete!

Kursen ges helt på distans och vi kommer inte att ha några fysiska träffar. När det är dags att presentera ditt arbete kan du göra detta fysiskt på universitetet eller på distans. Det är upp till dig hur du väljer att presentera arbetet.

All kommunikation med lärare och medstudenter sker via kommunikationsplattformen Slack. Om du inte redan har registrerat dig gör du det på:
https://coursepress.slack.com
Därefter går du med i gruppen #2dv50e. Observera att du måste använda din student.lnu.se adress.

Handledning sker via videosamtal i Slack. När du behöver handledning hör Du av dig till kursansvarig via Slack och bokar in ett möte. Du kan när som helst ställa frågor om kursen eller ditt arbete via Slack. Se till att utnyttja möjligheten till handledning!

Under arbetets gång ska du kontinuerligt göra inlämningar: Projektbeskrivning, Projektplan och utkast på kapitel i din rapport. Deadlines och instruktioner för detta hittar du här:
https://coursepress.lnu.se/kurs/examensarbete-kandidatniva/tidsplan/
Det är ditt ansvar att hålla koll på tidsplanen och skicka in saker i tid!

En annan viktig sida är informationssidan för examensarbeten i datavetenskap. Här hittar du all information du kan tänkas behöva för att genomföra ditt exjobb. Sidan hittar du här:
https://coursepress.lnu.se/subject/thesis-projects/
Här finns också en lista med projektförslag från företag och forskare på universitetet. Något av dessa är kanske intressant för dig?

Till sist vill jag påminna om att examensarbete innebär en hel del eget ansvar. Du ansvarar för att lämna in saker i tid, och du hör av dig till kursansvarig när du behöver handledning. Du ska också själv välja vad du är intresserad av och vill göra i ditt examensarbete. Som sagt, börja redan nu med att fundera på vad du vill göra!

Med vänlig hälsning,
Johan Hagelbäck
Kursansvarig och Examinator

Välkommen till CoursePress

en utav Linnéuniversitets lärplattformar. Som inloggad student kan du kommunicera, hålla koll på dina kurser och mycket mer. Du som är gäst kan nå de flesta kurser och dess innehåll utan att logga in.

Läs mer lärplattformar vid Linnéuniversitetet

Studentkonto

För att logga in behöver du ett studentkonto vid Linnéuniversitet.

Läs mer om att hämta ut studentkonto

Inloggning LNU